دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس چه مقدار از سختی آب را کم می‌کند؟

آیا دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس سختی آب را کم می‌کند؟

دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس بیش از 95٪ سختی آب (TDS) را حذف می‌کند. در این دستگاه آب با فشار از غشای نیمه‌تراوای فیلتر ممبران عبور داده می‌شود و به این ترتیب آلاینده‌ها و ناخالصی‌های آن دفع شده و تنها آب تمیز و خالص از آن عبور می‌کند.

سختی آب یا TDS چیست؟

TDS مخفف عبارت total dissolved solids به معنی”کل مواد جامد محلول“است. سختی آب عبارت است از کل مواد معدنی (نمک‌های معدنی مانند منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلسیم) و غیرمعدنی (آلی) محلول در آب. از سختی آب (TDS) برای اندازه‌گیری کیفیت کلی آب آشامیدنی و پیگیری تغییرات کیفیت آب در طول زمان استفاده می‌شود.

نحوه اندازه‌گیری سختی آب

سختی آب (TDS) را با استفاده از دستگاه سختی‌سنج (TDS meter) اندازه‌گیری می‌کنند. دستگاه سختی‌سنج، سختی آب (TDS) را از طریق اندازه‌گیری بار الکتریکی ذرات محلول در آب، اندازه‌گیری و نمایش می‌دهد. به عبارت دیگر دستگاه سختی‌سنج، سختی آب (TDS) را از مقدار ”هدایت الکتریکی“ آب (EC) به دست می‌آورد. هدایت الکتریکی یا همان EC، توانایی محلول در انتقال جریان الکتریکی را نشان می‌دهد. فرآیند به دست آوردن سختی آب (TDS) بسیار پیچیده‌تر از فرایند به دست آوردن هدایت الکتریکی آب (EC) است. سختی آب (TDS) با استفاده از روش وزن‌سنجی در آزمایشگاه برآورد می‌شود. اما هدایت الکتریکی آب (EC) را می‌توان به راحتی و درجا به کمک یک وسیله قابل‌حمل اندازه‌گیری کرد. به همین دلیل معمولاً مقدار سختی آب (TDS) را بر اساس مقدار هدایت الکتریکی آن (EC) به دست می‌آورند. فقط باید مقداری برای نسبت ثابت بین آنها در نظر گرفت. این نسبت را معمولا 0.7 فرض می‌کنند.

TDS = 0.7 × EC

طرز کار با دستگاه سختی‌سنج

برای تعیین درجه سختی آب (TDS)، ابتدا یک لیوان آب را برای آزمایش در گوشه‌ای قرار دهید تا دمای آن با دمای اتاق (در حدود 25 درجه سانتی‌گراد) یکی شود. سپس درپوش دستگاه سختی‌سنج (TDS meter) را بردارید و آن را روشن کنید. نوک حسگر فلزی دستگاه را در آب فرو ببرید و کمی صبر کنید. دستگاه عدد سختی آب (TDS) را به شما نشان خواهد داد. پس از اتمام کار، حسگر فلزی را خشک کنید و درپوش را روی آن قرار دهید.

نحوه اندازه‌گیری سختی آب (TDS)

درجه‌بندی سختی آب

سختی آب (TDS) اغلب بر حسب ”قسمت در میلیون“ (ppm) یا ”میلی‌گرم در لیتر“ (mg/L) اندازه‌گیری می‌شود. نتایج به دست آمده از سختی‌سنج (TDS meter) اینگونه تفسیر می‌شوند:

  • کم (300-50) – نوشیدن آب با این سطح از سختی بی‌خطر است، اما فاقد مواد معدنی ضروری است.
  • عالی (500-300) – نوشیدن آب با این سطح از سختی عالی است.
  • بالا (1000-500) – بهتر است قبل از مصرف تصفیه شود.
  • خیلی بالا (2000-1000) – حتما باید قبل از مصرف تصفیه شود.
  • غیر قابل قبول (بالاتر از 2000) – نوشیدن آب با این سطح از سختی مضر است.

راه‌های کاهش سختی آب

آب با درجه سختی بالاتر از 500 ppm برای آشامیدن مناسب نیست و بهتر است تصفیه شود. در ادامه به سه روش برای کاهش سختی آب (TDS) اشاره می‌شود.

  • دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس
    دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس بهترین راه برای کاهش سختی آب (TDS) است. این دستگاه آب را با فشار از غشای نیمه‌تراوای فیلتر ممبران عبور می‌دهد. به این ترتیب آلاینده‌ها و ناخالصی‌های آب دفع شده و تنها آب خالص از آن عبور می‌کند. نرخ دفع فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس بیش از 95٪ است به این معنی که بیش از 95% سختی آب (TDS) را دفع می‌کند. نرخ دفع فیلتر ممبران به مرور زمان کاهش می‌یابد و چنانچه به کمتر از 80% برسد، باید تعویض شود. شما می‌توانید تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب خود را به ما بسپارید و از خدمات تکنسین‌های فروشگاه آنلاین دیجی تصفیه بهره‌مند شوید.
  • دستگاه تقطیر آب
    تقطیر آب یک روش تصفیه برای از بین بردن آلاینده‌ها و ناخالصی‌های آب است. دستگاه تقطیر اکثر ناخالصی‌های آب از جمله سختی (TDS) آن را حذف می‌کند. لازم به ذکر است که تقطیر با جوشاندن فرق دارد. جوشاندن بر خلاف تقطیر، سختی آب را افزایش می‌دهد.
  • دستگاه تبادل یونی
    تبادل یونی یکی از روش‌های تصفیه آب است که سطح سختی آب (TDS) را کاهش می‌دهد. در دستگاه تبادل یونی، آب روی یک غشاء دارای الکترودهای مثبت و منفی حرکت می‌کند. یون‌های مثبت جذب الکترود منفی و یون‌های منفی جذب الکترود مثبت می‌شوند. در نتیجه آب از یون‌ها پاک شده و به اصطلاح یون‌زدایی می‌شود. روش تبادل یونی در اکثر موارد با روش اسمز معکوس ترکیب می‌شود به این ترتیب که ابتدا با عبور آب از غشای نیمه‌تراوای فیلتر ممبران، ذرات غیر‌یونی آب حذف می‌شوند و سپس با روش تبادل یونی، ذرات یونی نیز دفع می‌شوند.

لازم به ذکر است که فیلتر رسوب‌گیر، سختی آب (TDS) را کاهش نمی‌دهد و تنها ذرات حل نشده مانند خاک، ماسه، سیلت، آزبست، باکتری‌ها و زنگ‌زدگی را از آب حذف می‌کند. فیلتر کربن نیز تنها بخش کوچکی از سختی آب مانند کلر، آفت‌کش‌ها و مواد شیمیایی را حذف می‌کند. بخش عمده‌ای از سختی آب نتیجه وجود نمک‌ها، مواد معدنی و مواد آلی در آب است که توسط فیلتر ممبران اسمز معکوس حذف می‌شود.

تصورات غلط در مورد سختی آب

یکی از تصورات غلط درباره سختی آب (TDS) این است که سختی آب به هر میزان بد است. بیشتر افراد بر این باورند که آب آشامیدنی سالم باید درجه سختی پایین یا صفر داشته باشد که همیشه درست نیست. مفید یا مضر بودن سختی آب به نوع مواد جامد محلول در آب بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر بالا بودن سختی آب نتیجه وجود یون‌های کلسیم و منیزیم باشد، مضر نیست اما اگر بالا بودن سختی آب نتیجه وجود آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها باشد، مضر است. بنابراین کیفیت آب صرفاً به میزان سختی آب بستگی ندارد بلکه به نوع مواد محلول در آب نیز بستگی دارد.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *