ولتاژ خروجی و جریان خروجی آداپتور دستگاه تصفیه آب خانگی

ولتاژ و جریان خروجی آداپتور تصفیه آب

منبع تغذیه یا آداپتور دستگاه تصفیه آب خانگی، جریان متناوب 220 ولت (ACV220) را به جریان مستقیم 24 ولت (DCV24) تبدیل می‌کند. قطعات برقی دستگاه تصفیه آب خانگی همگی با جریان مستقیم 24 ولت کار می‌کنند. آداپتور دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی دارای ولتاژ خروجی 36 یا 48 ولت است.

انواع آداپتورهای دستگاه تصفیه آب خانگی

در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی از دو نوع آداپتور یا ”منبع تغذیه“ استفاده می‌شود:

آداپتور ترانسی (LPS) و آداپتور سوئیچینگ (CV SMPS)، هر دو ولتاژ تنظیم شده دارند به این معنی که ولتاژ خروجی آنها ثابت است بر عکس ”منبع تغذیه سوئیچینگ جریان ثابت“ (CC SMPS) یا درایور که جریان خروجی در آن ثابت است.

ولتاژ خروجی آداپتور دستگاه تصفیه آب خانگی

اجزاء برقی دستگاه تصفیه آب خانگی شامل پمپ تقویت فشار و شیر برقی، با جریان مستقیم 24 ولت (DCV24) کار می‌کنند. البته ولتاژ خروجی آداپتور زمانی که پمپ تقویت فشار دستگاه خاموش است، بیشتر از 24 ولت است و امکان دارد تا 30 ولت هم برسد اما زمانی که پمپ تقویت فشار دستگاه روشن است باید حول و حوش 24 ولت باشد. اگر زمانی که دستگاه تصفیه آب روشن است، ولتاژ خروجی آداپتور کمتر یا بیشتر از 24 ولت باشد، به قطعات برقی دستگاه آسیب می‌رسد. برای اندازه‌گیری ولتاژ خروجی آداپتور باید از وسیله‌ای به نام مولتی‌متر استفاده کرد. حتی یک مولتی‌متر ساده نیز قابلیت اندازه‌گیری ولتاژ DC، جریان DC، ولتاژ AC و جریان AC را دارد. البته تمامی مولتی‌مترها قابلیت اندازه‌گیری ولتاژ AC را ندارند.

چرا در دستگاه تصفیه آب خانگی از ولتاژ پایین استفاده می‌شود؟

دلیل استفاده از جریان با ولتاژ پایین در دستگاه تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتی، کاهش احتمال برق گرفتگی افراد است. از آنجا که دستگاه تصفیه آب معمولا زیر سینک آشپزخانه نصب می‌شود و احتمال خیس شدن آن زیاد است، استفاده از برق 220 ولت احتمال برق گرفتگی افراد را افزایش می‌دهد. ناگزیر تمامی اجزای برقی دستگاه تصفیه آب خانگی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با جریان مستقیم 24 ولت کار کنند و از یک آداپتور برای تبدیل جریان متناوب 220 ولت به جریان مستقیم 24 ولت استفاده می‌شود.

حداکثر جریان خروجی آداپتور دستگاه تصفیه آب خانگی

روی برچسب (لیبل) آداپتورها حداکثر جریان خروجی آنها درج شده است. این مقدار نباید کمتر از مجموع حداکثر جریان مصرفی قطعات برقی دستگاه تصفیه آب باشد. این مطلب را به کمک یک مثال بهتر می‌توان بیان کرد. فرض کنید جریان مصرفی (working current) پمپ تقویت فشار دستگاه تصفیه آب 0.8 آمپر و حداکثر جریان (maximum current) آن 1.2 آمپر باشد. اگر حداکثر جریان مصرفی شیر برقی را 0.3 آمپر در نظر بگیریم، جریان خروجی کاری (نه حداکثر) آداپتور باید بیش از 1.5 آمپر باشد. جریان مصرفی سوئیچ فشار پایین (لو پرشر) و سوئیچ فشار بالا (های پرشر) تقریباً صفر است. اگر آداپتور نتواند جریان الکتریکی مورد نیاز پمپ تقویت فشار و شیر برقی دستگاه را تامین کند، عملکرد آنها دچار اخلال خواهد شد. در ضمن در چنین شرایطی خود آداپتور داغ کرده و احتمالاً خواهد سوخت.

کیفیت آداپتورها به چه عواملی بستگی دارد

آداپتورها اعم از ترانس‌ها و سوئیچینگ‌ها، دائما به جریان برق وصل هستند. بنابراین قطعات به کار رفته در آنها باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند. در خصوص ترانس‌ها، مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده کیفیت و به تبع آن قیمت، کیفیت و مقدار سیم مسی به کار رفته در سیم‌پیچ آنهاست. کم کردن از مقدار سیم مسی و یا استفاده از سیم مسی بی‌کیفیت در سیم‌پیچ ترانس، باعث داغ کردن و کاهش عمر مفید آن خواهد شد. در خصوص آداپتورهای سوئیچینگ، از آنجا که در آنها از سیم‌پیچ خبری نیست و یک مدار الکترونیکی کار تبدیل ولتاژ را انجام می‌دهد، کیفیت قطعات الکترونیکی بکار رفته، عامل تعیین‌کننده کیفیت آنهاست.

علل خرابی آداپتور دستگاه تصفیه آب خانگی

یکی از اصلی‌ترین علل خرابی آداپتور دستگاه تصفیه آب، نوسان برق است. در آداپتور ترانسی، نوسان در ولتاژ ورودی آداپتور منجر به نوسان در ولتاژ خروجی آن می‌شود که این امر می‌تواند هم به خود آداپتور و هم به پمپ تقویت فشار و شیر برقی آسیب بزند. در آداپتور سوئیچینگ، نوسان در ولتاز ورودی منجر به سوختن قطعات الکترونیکی آن می‌شود.

از دیگر علل خرابی آداپتور دستگاه تصفیه آب، به تعویق انداختن زمان تعویض فیلترها است. ممکن عجیب به نظر برسد اما این امر می‌تواند باعث خرابی قطعات برقی دستگاه تصفیه آب و از جمله آداپتور شود. چنانچه فیلترها در زمان مقرر تعویض نشوند، به احتمال زیاد مسدود می‌شوند که در این صورت جریان عبوری (دبی) دستگاه تصفیه آب کاهش می‌یابد. به این ترتیب دستگاه باید مدت زمان بیشتری کار کند تا آب تصفیه شده کافی را تولید کند.

علت دیگر خرابی آداپتور دستگاه تصفیه آب، خرابی قطعات برقی دستگاه است. اگر پمپ تقویت فشار و یا شیر برقی دچار مشکل شوند و بیش از حد نرمال انرژی مصرف کنند (اصطلاحاً آمپر بکشند)، جریان خروجی از آداپتور افزایش می‌یابد که این امر باعث داغ کردن و حتی آتش گرفتن آداپتور می‌شود. در ضمن خرابی سوئیچ‌های فشار پایین و سوئیچ فشار بالا هم می‌تواند به خرابی آداپتور و حتی پمپ تقویت فشار دستگاه منجر شود.

هنگام مسافرت و یا ترک منزل برای زمان طولانی، حتماً شیر آب ورودی دستگاه تصفیه آب را بسته و دستگاه را از برق بکشید. شما می‌توانید سرویس و تعمیر دستگاه تصفیه آب خود را به ما بسپارید و از خدمات تکنسین‌های فروشگاه آنلاین دیجی تصفیه بهره‌مند شوید.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *