انواع کارتریج فیلترهای رسوب‌گیر و کاربرد آنها

How Long Will a 1 1 min

در این مطلب از مطالب مجموعه دیجی تصفیه به 3 نوع از رایج‌ترین کارتریج‌های فیلترهای رسوب‌گیر و عملکرد هر یک اشاره می‌کنیم:

  • فیلتر سطحی
  • فیلتر عمقی
  • فیلتر جذبی

هر سه این کارتریج‌ها ذرات جامد آب را در یک یا چند لایه از محیط فیلتر به دام می‌اندازند. فیلترهای رسوب‌گیر جزو فیلترهای فیزیکی دسته‌بندی می‌شوند. لازم به ذکر است که فیلترهای فیزیکی مواد شیمیایی، فلزات سنگین، نمک‌ها و موجودات میکروسکوپی را از آب حذف نمی‌کنند. آنها فقط ذرات بزرگ را هدف قرار می‌دهند که معمولاً اندازه آنها بیش از یک میکرون است.

کارتریج‌ فیلتر سطحی (پلیسه‌دار)

این نوع فیلتر به دلیل ساختار چین‌خورده خود، ضخامت کم و سطح وسیع دارد. این ویژگی باعث می‌شود تا ذرات بیشتری را فیلتر کند و برای مدت زمان طولانی‌تری دوام بیاورد. این نوع فیلتر را حداقل چند بار می‌توان شستشو داد و مجددا استفاده کرد.

carbon filter min

کارتریج‌ فیلتر عمقی

این نوع فیلتر بر خلاف فیلتر سطحی، ضخامت بالا و سطح کمی دارد. این نوع فیلتر در جذب ذرات کوچک در مقایسه با فیلتر سطحی بهتر عمل می‌کند لکن زودتر مسسدود می‌شود و طول عمر کمتری دارد. آنها به کمک دیواره ضخیم خود زنگ‌زدگی، رسوبات و سایر آلاینده‌ها را از آب حذف می‌کنند. فیلترهای عمقی از مواد مختلفی از جمله الیاف شیشه، سلولز، سرامیک، پلی‌استر و پلی‌پروپیلن ساخته می‌شوند.

فیلترهای عمقی به لحاظ ساختار دیواره خود به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • یک نوع آنهایی که تراکم دیواره‌شان ساختاری یک‌دست دارد. دوام این نوع فیلترها کم است چرا که ذرات آلاینده بزرگ و کوچک همه در لایه‌های ابتدایی آنها به دام می‌افتند که این امر باعث می‌شود زودتر مسسدود شوند.
  • نوع دیگر آنهایی که تراکم دیواره‌شان ساختاری درجه‌بندی شده دارد به این صورت که هر چه از لایه‌های خارجی به سمت لایه‌های داخلی می‌رویم، تراکم لایه‌ها بیشتر می‌شود. به این ترتیب ذرات آلاینده بزرگتر در لایه‌های خارجی و ذرات آلاینده کوچکتر در لایه‌های داخلی به دام می‌افتند. این ویژگی منحصر به فرد عمر مفید آنها را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد، زیرا گرفتگی آنها را به تعویق می‌اندازد.

کارتریج‌ فیلتر جذبی

فیلتر جذبی نسبت به دو نوع دیگر جدیدتر است و البته محبوب‌تر چرا که ویژگی‌های فیلترهای سطحی و عمقی را با هم دارد. بسیاری از این فیلترها از جذب الکتریسیته روان (electrokinetic) استفاده می‌کنند که میکروارگانیسم‌های با بار منفی را جذب و نگه می‌دارند. علاوه بر این، آنها ذرات فوق‌العاده کوچکی را که معمولاً از فیلترهای معمولی عبور می‌کنند، به دام می‌اندازند. به طور کلی، آنها برای جذب ذرات کوچکتر از 2 میکرون طراحی شده اند، اما می توانند مواد کلوئیدی کوچکتر از 2 میکرون را نیز جذب کنند. همچنین پیشنهاد می کنیم از خدمات سرویس دستگاه تصفیه آب ما نیز دیدن کنید.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *