چگونه کلر به فیلتر ممبران آسیب می‌رساند؟

slide7 min

ماده اولیه به کار رفته در ساخت فیلتر ممبران، ماده‌ای خوشبو (آروماتیک) به نام پلی آمید است. متأسفانه، غشاء نیمه تراوای فیلتر ممبران به راحتی توسط کلر که به وفور در آب شهری یافت می‌شود، تخریب می‌شود.

چگونه کلر به فیلتر ممبران آسیب می‌رساند؟

هنگامی که فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب در معرض کلر قرار می‌گیرد، شبکه غشاء نیمه تراوای آن اکسید و منافذی در آن ایجاد می‌شود. به این ترتیب میزان دفع نمک فیلتر ممبران کاهش می‌یابد و نمی‌تواند مانع از عبور آلاینده‌های موجود در آب شود. سرعت این رخداد به مقدار کلر موجود در آب بستگی دارد، اما معمولا بین یک تا دو هفته طول می‌کشد. فیلتر ممبران آسیب دیده قابل تعمیر نیست و باید تعویض شود.

حد مجاز کلر محلول در آب که به فیلتر ممبران آسیب نمی‌رساند

تاب‌آوری فیلتر ممبران در برابر کلر بسیار کم است و چنانچه بین 200 تا 1000 ساعت در معرض آب حاوی یک میلی گرم در لیتر کلر آزاد قرار بگیرد، آسیب دیده و عملکرد خود را از دست می‌دهد. برای جلوگیری از این اتفاق، آب ورودی به دستگاه تصفیه آب باید قبل از رسیدن به فیلتر ممبران، کلرزدایی شود. یادآور می‌شود که حد قابل قبول کلر آزاد موجود در آب آشامیدنی کمتر از یک میلی گرم در لیتر است.

چطور می‌توان از فیلتر ممبران در برابر کلر محافظت کرد؟

برای محافظت از فیلتر ممبران در برابر کلر، باید آب ورودی به دستگاه تصفیه آب قبل از رسیدن به فیلتر ممبران کلرزدایی شود. این کار توسط یک پیش فیلتر کربن فعال (مراحل دوم و سوم) انجام می‌شود. راه‌حل دیگر استفاده از فیلتر کربن ”بدو ورود“ (point-of-entry) است تا تمام آب ورودی به ساختمان، کلرزدایی شود. از آنجا که کلر پر کاربردترین ماده برای ضدعفونی کردن آب آشامیدنی است، استفاده از ماده جدید در ساخت فیلتر ممبران که تاب‌آوری بیشتری در برابر کلر داشته باشد و به خوبی فیلترهای ساخته شده از پلی آمید عمل کند، بسیار مورد نیاز است. خوب است بدانید هم اکنون مطالعات برای یافتن مواد جایگزین که تاب‌آوری بیشتری در برابر کلر داشته باشند، در حال انجام است.

تعویض فیلتر ممبران آسیب دیده

فیلتر ممبران آسیب دیده باید تعویض شود زیرا امکان تعمیر آن وجود ندارد. این کار نسبتاً ساده است، فقط یادتان باشد هنگام تعویض فیلتر ممبران حتماً از دستکش لاستیکی استفاده کنید تا چربی روی پوست به غشاء فیلتر ممبران آسیب نرساند. همچنین باید فیلترهای پایین دستگاه تصفیه آب (مراحل اول، دوم و سوم) را تعویض کنید تا مطمئن شوید آب ورودی به فیلتر ممبران کلرزدایی شده و به غشای آن آسیب نمی‌رساند. بهتر است محدود کننده جریان یا کپسول پساب دستگاه تصفیه آب نیز تعویض شود. توصیه ما این است که در صورت بروز مشکل برای دستگاه تصفیه آب، از یک تعمیرکار کار بلد کمک بگیرید. شما می‌توانید سرویس و تعمیر دستگاه تصفیه آب خود را به ما بسپارید و از خدمات تکنسین‌های فروشگاه آنلاین دیجی تصفیه بهره‌مند شوید.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *